Интерорния дизайн през годините

Оказа, се, че подобно на Lenny Kravitz имам много силен афинитет към домашното обзавеждане и като цяло към интериорен дизайн. Дали защото не ми допада стила на модерния български интериор и се опитвам да пресъздам видяното в чужди списания
и при посещенията ми зад граница или просто защото съм типът човек, който в малкото си свободно време (а и когато работи извънредно) обича да си бъде вкъщи – незнам, но фактът си е факт.

В този ред на мисли открих няколко интересни статии, които могат да помогнат дори на най-големият лаик да навлезе лека полека в интериорния дизайн и да разбере например как се се зародил интериора и интериорния дизайн, какъв е бил интериорът през ренесанса и интериорът през класицизма и какво е повлияно и до днес от него, как интериорният дизайн през XVII-XVIII век е вмъкнал човешките фигури в мебелите и т.н.. И понеже сме лято, а на мен всяко лято ми е гръцко и посещавам страна минимум 2 пъти ми беше много интересно да разбера и за приносът на древните гърци за съвременния интериорен дизайн.

Надявам се, че с тези статии осигурих на заинтересованите поне 1 час четене + минимум толкова сърчване в Google images с цел пресъздаване и визуализация на прочетеното….


Leave a comment

Welcome!

You're welcome to my blog! I'll try to keep it fresh and clean and out of triviality! Thank you for visiting!