Защо да бачкаш като животно по празниците?

Отдавна не бях писал тук, но за всяко нещо си има причина. Краят на годината пък е достатъчно добра такава, за да стартирам отново.
И ако вие сте от онези хора, които трудно намират причина да се размърдат и да пропъдят плужекообразната (незнам дали има такава дума!) си активност
около празниците, то може би ще намерите следващите редове за полезни.
Погледнато глобално мисля, че  са много малко хората, за които това просто да не си като останалите е достатъчно добър мотив да бачкат като животни по празниците, вместо да чакат да седнат на маса.
За мен е, но все пак ето и 5 турбо причини да го направите:

1. Позната ли ви е депресията след отпуска, празници или почивни дни? Да, естествено. До голяма степен тя е предизвикана от огромния обем работа, който сте оставили “за понеделник”, “за след отпуската” и т.н..
Е – ако не сте в отпуска по празниците, а така или иначе бачкате – правете го. Това ще ви помогне да се радвате на празниците повече и да стартирате ударно след тях, вместо да изпаднете в дупка
2. Немците са казали, че колкото и да си равен с конкурентите си винаги можеш да измислиш нещо пред тях. Какво по-добро от това да си на линия за всички клиенти около празниците, вместо да ги отебеш, както повечето конкуренти. Sorry MailChimp, ама като
ми се появи съобщение “По празниците нашия съпорт е с намален капацитет” направо ми се доповръща.
3. Покрай отпускарите и запразнилите е възможно спокойствието в работната среда да ви позволи да свършите някои от онези неща, за които все не остава време.
Това са онези дреболии, които когато се понасъберат правят разликата. Разликата между вас и конкурентите, между вас и колегите, между кеша в джоба ви и кеша в джоба на Гошо (Гошо е най-тъпото име, всички така се казват…хохохо).
4. Може да излезне много бизнес между вас и други хора като вас. С други думи това е перфектното време за бизнес срещи и планове и то с будни хора като вас, а не с полузаспали-цъкащи-у-фейсбука чиновници.
5. Казвал съм го много пъти, но това пак ще го кажа – тарикатите бачкат, когато другите си почиват и си почиват, когато другите бачкат. Някак си е тъпо да влезеш в релсите винаги. Това е като да отидеш на море от първи до десети август. Bitch please!

Мога да изброявам още, но мисля, че тези са достатъчни. Каква е равносметката за мен от работата ми по тези празници? Спечелих два големи клиента в последните два дни преди Kоледа. Другите изпращаха тъпи коледни картички, които никой не чете, а аз изпращах договори.
Всички тези неща, разбира се всички си ги знаете, но все пак е хубаво човек да ги прочете, за да си ги припомни…

Весели празници!

1 Comment

Leave a comment

Welcome!

You're welcome to my blog! I'll try to keep it fresh and clean and out of triviality! Thank you for visiting!